newsletter-logo
newsletter-close

Met Man en Macht 2013

  • previous production
  • next production

Met man en macht is een tragikomische reeks van Woestijnvis voor de zender VIER geschreven door Tom Lenaerts en Tom Van Dijck met onder anderen Jan Decleir, Peter Van Den Begin en Lucas Van den Eynde. Op 28 januari 2013 wordt het voor het eerst uitgezonden op VIER. Het is het eerste programma op VIER dat niet door reclame zal worden onderbroken.

In de fictieve Vlaamse gemeente Ransegem zwaait burgemeester Gaston Van Opstal al zeventien jaar de plak. Hij bestuurt zijn gemeente als een perfecte burgervader. Maar dan slaat het noodlot toe. Zes maanden voor de gemeenteraadsverkiezingen wordt Ransegem wakker geschud uit zijn rustige vastheid en worden de inwoners meegesleurd in het politieke leven. De gemeentepolitiek groeit van een sluimerende vanzelfsprekendheid uit tot een meedogenloze verkiezingsstrijd. Keuzes moeten worden gemaakt tussen gezin of carrière, tussen eigenbelang of gemeentebelang. Want wat gebeurt er als mensen hun ambitie groter is dan hun verstand?

tijdlijn

Els Laenen speelt Mieke Van Den Abeele. Ze Is de dochter van Carine en René. Ze is de oogappel van haar opa Gaston. Mieke heeft het syndroom van Down.

credits

Regisseurs: Tom Lenaerts en Tom Van Dijck

Cast:

Josse De Pauw - † Gaston Van Opstal

Lucas Van den Eynde - René Van den Abeele

Sara De Roo - Carine Van Opstal

Els Laenen - Mieke Van den Abeele

Tom Van Dyck - Carl Backx

Natali Broods - Greet Van Opstal

Jan Decleir - Tony Verelst

Viviane De Muynck - Rita Van Nuffel

Koen De Graeve - Kris Verelst

Stijn Van Opstal - Ludo Jacobs

Alice Reijs - Linda Jacobs

Peter Van Den Begin - Vic Willems

Goele Derick - Madame Nicole

Damiaan De Schrijver - Lode Verbist

Sven De Ridder - Sam Vosters

Steve Geerts - Patrick De Groof

spelers