newsletter-logo
newsletter-close

Oskar 2008

  • previous production
  • next production

OSKAR een Coproductie van Theater FroeFroe en Theater Stap voor alle publiek vanaf 5 jaar. Een voorstelling vol komische humor voor “kind en gezin”. Een wonderlijke theaterclip over business en konijnen.

Oskar zijn vader heeft het druk, druk, druk.... Zijn konijnenpasta is een waanzinnig succes en ook de chinezen lusten er pap van. De papa van Oskar wordt rijk. Maar het noodlot slaat toe. De konijnen zijn op. De kat van de bomma, "feel melk", is dood. Oskar zijn verjaardag is verjaard. De fabriek is  ontploft. De papa van Oskar wordt gek en de Fixkes ook. Oskar zet zijn oren recht en zijn webcam aan. Hij knabbelt  zijn wortelsoep en geeft ons een les in zijn unieke fantasie.

Wij brengen voor U een voorstelling die vertrekt vanuit improvisaties. We spelen rond de gevaren en vooral de humor van het kindzijn in deze tijd. Een maffe en toch ontroerende froefroestaptrip van poppen, acteurs en video. Dit alles met live-muziek en liedjes door de beste jonge beeldenstormers van het nederlandstalige chanson.

tijdlijn

Oskar ging in première in november 2008. Er volgde een toernee van 46 voorstellingen door gans Vlaanderen. In het voorjaar van 2009 sloten we de toernee af op het kinderkunstenfestival Storm op Komst te Turnhout.

 

Oskar bereikte 11.823 toeschouwers.

credits

Poppen en kostuums: Ina Peeters, Tina Heylen, Sarah Buts (andere stagiaire)
Decorwerk: Bruno Smeyers.
Productieassistentie: Thomas Deckx, Dani Berlo, Dries Bellinx (nog een stagiaire) Jo Swinnen en Krisje Scheurweghs.

Met :

Peter Janssens (de beste)

Maarten Bosmans (de rare)

Filip Peeters (de valse)

Catherine De Gendt  (de stagiaire)

en de muzikanten van de Fixkes (de echte):

Sam Valkenborgh

Bart Palmers

en techniek van Andy Giebens (de ware) en Elke Verachtert (de straffe)

Onder begeleiding van Marc Maillard en vol inspiratie van Filip Peeters en de ganse cast.

Met dank aan Tuur Devens en Jan Maillard.