newsletter-logo
newsletter-close

Lost in Translation - Lord of the Flies 2011

  • previous production
  • next production

Na het succes van de kortfilm “sterven en leven van Jan Devroey” willen Marc Bryssinck en filmmaker Filip Lenaerts een visitekaartje maken om Theater Stap onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Ze plannen een mockumentary met de spelers van Theater Stap waarin archiefbeelden en een terugblik op de historiek van Theater Stap een belangrijke rol spelen.

 

In ‘Lost in Translation’ leeft een groep Stappers zich in in de nieuwe voorstelling die ze zullen spellen: ‘Lord of the Flies’ van William Golding. Als research worden de spelers gedropt in de natuur en krijgen allemaal handcamera’s mee om een reportage te maken over hun avontuur. De Stappers worstelen met hun zelfstandigheid, de natuur en elkaar; maar omarmen ze ook.

 

Van ‘Lost in Translation – Lord of the Flies’ werd enkel een pilootaflevering gemaakt.

 

‘Lost in Translation – Lord of the Flies’ wordt gepitcht bij één (VRT). De reacties zijn lovend. Eén wil graag een TV-serie maken met de acteurs van Theater Stap, aangevuld met enkele bekende valide acteurs. Het thema van de road-movie blijft behouden, maar de serie moet “één”-fähiger gemaakt worden. Het ruwe scenario en beelden worden vervangen door de zoete smaak van chocolade. ‘Tytgat Chocolat’ is geboren.

credits

concept en regie: Marc Bryssinck en Filip Lenaerts