newsletter-logo
newsletter-close

DE WAARHEID 2020

  • previous production
  • next production

Tuning People en Theater Stap schetsen samen een encyclopedie van het leven.
Een stroom van mensen die dansen, vieren, vluchten, revolteren, wankelen en op zoek zijn naar houvast. Tot hun poging om de werkelijkheid te vatten ontspoort en een nieuwe waarheid ontstaat. 

 

Voor deze voorstelling gaat Theater Stap op avontuur met het all-round gezelschap Tuning People. Tuning People maakt theater, dans en installaties voor een gevarieerd publiek, zowel voor jeugd als volwassenen. Tussenschotten opheffen: dat is iets voor Theater Stap. Stap-acteurs dansen namelijk theatraal, acteren heel fysiek en muziek speelt altijd een prominente rol in Stap voorstellingen.

 

De Waarheid is een voorstelling voor iedereen vanaf 8 jaar.


----------

 

EXTRA: er is voor De Waarheid een doe-podcast gemaakt die je gedeeltelijk vóór en gedeeltelijk ná de voorstelling kan beluisterd worden. Klik hier om naar de podcast te gaan.

 

speellijst

credits

concept, choreografie, scenografie en regie: Wannes Deneer, Jef Van gestel, Karolien Verlinden
spel: Theater Stap: Christophe Appels, Kenneth Boven, Liesbeth De Hertogh, Jan Goris, Daan Hutten, Peter Janssens, Hazina Kenis, Els Laenen, Pieter Lavrijssen, Luc Loots, Jelle Palmaerts, Leen Teunkens, Jason Van Laere, Rik Van Raak, Anke Verwaest, Gitte Wens
dramaturgie: Liesbeth De Clerq
geluidsontwerp: Jochem Baelus
kostuums: Wim Muyllaert 
stage kostuums: Smila Zinecker
licht: Barbara De Wit
techniek en productie: Erick Clauwens, Bert De Mulder
stage educatie: Bregt van Deursen

co-creatie: Tuning People, Theater Stap

in de pers

EEN BONTE STOET VAN 'STAPPERS'

Theaterkrant 2020

Soms is het processiegehalte hoog, dan is het weer een kleurrijke, zotte verzameling van mensen zoals in de Maastrichtse ‘Bonte Storm’ tijdens carnaval. Met deze spelers is het effect groot. Ze spelen bijna niet, ze zijn ‘echt’, in het hier en het nu, heel fysiek, heel direct. Ze zijn op het toneel zo aanwezig, zo intens.

Als je de waarheid niet kunt vatten, als je op de realiteit geen grip krijgt, dan maak je zelf een nieuwe, toch? Dat idee realiseren de mensen op het toneel. Zo simpel inventief, zo fris om te zien.

(Tuur Devens)