newsletter-logo
newsletter-close

Het Kraakpand 2019

  • previous production
  • next production

Theater Stap presenteert voor hun vijftigste jubileumvoorstelling een Bonte Avond met een prettig gestoorde mix van theater, film, dans, beeldende kunst en alles daarbinnen en daarbuiten.

Bij een jubileumvoorstelling zoekt een gezelschap vaak een stuk uit dat hen typeert. Ook Theater Stap keek terug naar de voorbije 49 voorstellingen en naar het parcours dat ze de voorbije 35 jaar aflegden. Om dan te beseffen: er is juist niets typisch.
 

Repertoiretheater, experimentele dans, grote voorstellingen met bekende gezelschappen, kleine stukjes voor beperkt publiek, kortfilm, televisie, eigen creaties, gastregisseurs. Het was er allemaal. We zagen wel enkele constanten: focus op de authenticiteit van de spelers, passie en vakmanschap.
 

Voor onze jubileumvoorstelling kraken we een zaal en vullen de avond met korte voorstellingen, film, beeldende kunst en animatie. Elke act tijdens deze festivalavond wordt gebracht of is gemaakt door iemand met een mentale beperking. We doen dus waar we al meer dan dertig jaar meester in zijn: artiesten met een mentale beperking zo dicht mogelijk bij een publiek brengen.

 

Op onze playlist:


De Terugkeer van Sooi Dingemans: een kortfilm van Marc Bryssinck voor en met Theater Stap.


Blade Racer: een danssolo door Peter Janssens; concept en regie: Koen De Preter.


Downside Up: een kortfilm van Peter Ghesquière in co-productie met Theater Stap.


Het Spektakel van de Halven & de Helen: een spektakel van Bart Van Gyseghem en 9 acteurs van Theater Stap, in co-productie  met WIT.H VZW.


Theater Stap Strijkkwartet brengt Street Hassle van Lou Reed: een mix van performance-art en beeldende kunst; concept en uitwerking: Eric Verboven.

 

Naargelang de locatie en de wensen van de organisator kan de samenstelling van het programma afwijken.

speellijst