newsletter-logo
newsletter-close

Zondige Zondagen 2014

  • previous production
  • next production

In juli en augustus 2014 vormt de tuin van Theater Stap opnieuw het decor voor een reeks exclusieve en uitbundig culturele zondagavonden. Zes professionele podiumkunstenaars brengen literatuur, film en muziek mee die hen inspireert en het startpunt is voor een fijn gesprek. De Stapspelers ontvangen de centrale gasten en het publiek.

 

20 juli: Liesa Van der Aa
27 juli: Guido Belcanto
3 augustus: Stefan Perceval
10 augustus: Stef Aerts
17 augustus: Mauro Pawlowski
24 augustus: Reinhilde Decleir

credits

Muzikante en actrice Liesa Van der Aa werkte mee aan Pia Madre (2013), een productie van Theater Stap en DE KOLONIE MT. Van den vos, een voorstelling van FC Bergman waarvoor ze de muziek componeerde, werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2014. In 2012 bracht Liesa haar eerste plaat uit: Troops. In 2014 vertolkte ze de rol van Jana in de tv-serie Cordon.


Als muzikale gast voor de Zondige Zondagen nodigde Liesa de Amerikaanse trompettist Jon Birdsong uit. Jon verhuisde in 2003 van New York naar Antwerpen en werkte samen met o.a. An Pierlé, Arsenal, dEUS, Stijn en Think Of One. Hij speelt mee in WOTH, Liesa’s eerste eigen muziektheatervoorstelling die in december 2014 in première gaat.

 

Guido Belcanto zorgde eerder voor de muziek in Airshow (2009), een openluchtcreatie van Theater Stap. In 2011 bracht hij het succesvolle album Een man als ik uit. Zijn nieuwste voorstelling, Balzaal der Gebroken Harten III, waarin de volkszanger opnieuw in de clinch gaat met het Decaporgel, ging in première in 2014.


Op zijn Zondige Zondag laat Guido zich – net als in de drie delen van Balzaal der Gebroken Harten – flankeren door pianist Martinus Wolf. In 2012, tijdens de vorige editie van de Zondige Zondagen, trad Martinus Wolf al op als muzikale gast van Vitalski. Ook zonen Floris en Dimitri zorgen voor een muzikale verrassing.


Stefan Perceval is sinds 2014 directeur van het Turnhoutse theaterhuis HETGEVOLG. Eerder regisseerde hij er Petrus en den doodendraad (2014) en de locatievoorstellingen Hartekop (2012) en Maria Vaart (2010). Als theatermaker werkt hij geregeld met kwetsbare mensen, waaronder jongeren met een handicap. Stefan speelde in 2013 de verlamde Hans in de tv-reeks Crème de la Crème.


De muzikale gast die Stefan uitnodigde voor de Zondige Zondagen is Martine de Kok. Martine schrijft eigenzinnige Nederlandstalige liedjes en speelt piano en accordeon. Haar debuutplaat, Plaatselijk verkeer, kwam uit in 2013. Martine werkt ook regelmatig mee aan voorstellingen van het figurentheatergezelschap FroeFroe. Tijdens Stefans Zondige Zondag laat ze zich vergezellen door Marin Zivkovic op sopraansax.


Theatermaker en acteur Stef Aerts maakt samen met Joé Agemans, Bart Hollanders, Matteo Simoni, Thomas Verstraeten en Marie Vinck deel uit van het gezelschap FC Bergman. Met Van den vos speelt het collectief deze zomer op Het Theaterfestival. Stef vertolkte ook de hoofdrol in de film Adem (2010) van Hans Van Nuffel.


Voor live muziek tijdens de Zondige Zondagen nodigt Stef Floris Schillebeeckx uit. Floris schrijft en brengt Nederlandstalige nummers waarin bijtende ironie en poëzie elkaar afwisselen. Hij begeleidt zichzelf op akoestische gitaar.


dEUS-gitarist Mauro Pawlowski groeide de afgelopen twintig jaar uit tot een veelzijdige figuur in de Belgische muziekscène. Van noise over jazz en Nederlandstalig tot rock: weinig stijlen waaraan hij zich niet durft te wagen. Mauro was als muzikant betrokken bij voorstellingen van o.a. Wim Vandekeybus, Theater Zuidpool en Theater FroeFroe. Bij Theater Stap werkte hij mee aan Roberto Zucco (2004).


Tijdens zijn Zondige Zondag laat Mauro zich vergezellen door een mystery guest.


Reinhilde Decleir acteerde bij o.a. Het Toneelhuis en Theater Antigone. Ze is artistiek leidster van Tutti Fratelli, een gezelschap waar kansarmen samen theater maken. Op televisie was ze te zien in Loslopend wild, als Nora in De ronde en als ‘moemoe’ in Van vlees en bloed.

 

Muzikale gast tijdens Reinhilde’s Zondige Zondag is gitarist Jan Moonen. Naast enkele instrumentale nummers brengt hij samen met Reinhilde een lied. Jan werkte mee aan verschillende voorstellingen van Tutti Fratelli.


Gastvrouwen tijdens de Zondige Zondagen zijn Anke Maes, Natalie Sterckx en Dierdre Timp. Zij gaan met de centrale gasten in gesprek.


Anke Maes is reporter voor Klara en Radio 1. Deze zomer presenteert ze het Klaraprogramma Django.


Natalie Sterckx was jarenlang stem bij Klara, en is nu iedere ochtend te horen als presentatrice op Radio 2 Antwerpen.


Dierdre Timp werkt als presentatrice, interviewster, verteller en reporter in verschillende contexten en leert anderen spreken voor publiek. Ook in 2012 was Dierdre gastvrouw tijdens de Zondige Zondagen.