newsletter-logo
newsletter-close

Anderzijds aan de overkant 1998

  • previous production
  • next production

Tien kleuren, tien fascinaties. Het landschap aan de waterkant. Een harmonieorkest en een boot.

 

'Anderzijds, aan de overkant' is het verhaal van tien mensen die samen zijn opgegroeid. Dit harmonieuze en schijnbaar onaantastbare samenzijn wordt in vraag gesteld door het plotse vertrek van één van hen. Voor het eerst worden ze geconfronteerd met afscheid en verlies. De verwarring is groot. Drie anderen besluiten ook om te gaan. Op de scène zien we de zes achterblijvers zoeken naar een nieuw begin, een mogelijkheid om de wereld anders te bekijken. De montage van theater en video, het ineenvloeien van heden en verleden maken van 'Anderzijds, aan de overkant' een voorstelling over herinnering en verwondering.

Inge Floré studeerde grafische vormgeving (KASKA) en audio-visuele kunst (Sint-Lukas Brussel). Ze werkte als regie- en productieassistente voor de dienst kunstzaken van de BRTN. Vanaf februari 1977 werkt ze bij Theater Stap. 'Anderzijds, aan de overkant' is haar theaterdebuut.

tijdlijn

We speelden 8 voorstellingen in Turnhout, er volgde geen toernee.

credits

Scenario en regie: Inge Floré

Licht: Harry Cole

Fotografie: Koen Broos

Cast:

Rik Van Raak

Cathérine Springuel

Luc Loots

Nadine Van Miert

Erik Dekeyser

Kris Hufkens

in de pers

Het Nieuwsblad 03/98 1998

"Zoals veel andere Stap-producties heeft ook deze voorstelling voor het publiek iets mysterieus. Er zijn geen dialogen die de toeschouwer leiden. Er is enkel emotie."

De Standaard 03/98 1998

"Onder een gordijn van regen maken de acteurs hun opwachting. Als in een mechanisch bewegingskoor ontdoen ze zich gezamelijk van hun outfit, nemen plaats achter een tafel, kruisen de handen en wachten af. Floré heeft een mooie tape ineengeknutseld. Bij wijlen poëtisch, omfloerst, ontwapenend, hard."